Page 7 - 01.pdf
P. 7
PRESS OF
Így készíthetsz
fehér teát
$ +,'(* 277+21 ¾/·6 1$32.%$1 %,=21< -µ/ (6,. 9$/$0, ),120 )255µ
,7$/7 .257<2/*$71, +$ 0£5 (/(*(' 9$1 $ 7¸0«1<7(/(1 0(11<,6«*½
)255µ &62.,%µ/ .$.$µ%µ/ 9$*< .£9«%µ/ «6 9$/$0, .¾/¸1/(*(6(%%5(
9£*<6= $..25 ,77 (*< 6=83(5 7($ $0,7 086=£- /(6= 0(*.µ672/12'
| Tóth Márta Lili, Pont Neked, a Vörösmarty
| Mihály Gimnázium diáklapja, Érd
A fehér teát elsősorban Kínában,
Fujianban termesztenek, emiatt viszonylag
ritkaságnak számít. A kínai gyógyászatban
a fehér tea gyulladáscsökkentő hatásáról
ismert ritka kincs, és természetes
immunerősítő. Koffeinben visszafogottabb,
így este is megihatjuk. Kínában teljesen
máshogy készítik, mint Európában,
viszont úgy gondolom, hogy nekünk
hasznosabb az európai módszer.
ÍGY KÉSZÍTHETED EL
AZ EURÓPAI MÓDSZERREL:
1. Kannában és bögrében 3 gramm
teát öntünk fel 2-3 dl vízzel.
2. A víz hőfoka 60-70 °C legyen, de ne forró.
3. Az áztatási idő 2-3 perc,
ezután le kell szűrni.
4. A teát 2-4 alkalommal lehet felönteni
ezen a módon. Az első főzet után még TIPPEK:
nem ázott ki, tehát ne dobjuk ki a A tea színe nagyon világos sárga. Nem
leveleket, mert ezután jön a java! kell ennél sötétebbre főzni, mert így is
5. A forrázatokat addig készítjük, finom. Nem szükséges ízesíteni, mivel
amíg a rügyek jól megduzzadnak. elég édes, bár embere válogatja.
Ekkor ázott ki rendesen a tea.
7