Page 7 - 01.pdf
P. 7

PRESS OF







       Így készíthetsz






       fehér teát





       $ +,'(*  277+21 ¾/·6 1$32.%$1 %,=21< -µ/ (6,. 9$/$0, ),120  )255µ
       ,7$/7 .257<2/*$71,  +$ 0£5 (/(*(' 9$1 $ 7¸0«1<7(/(1 0(11<,6«*½
       )255µ &62.,%µ/  .$.$µ%µ/  9$*< .£9«%µ/ «6 9$/$0, .¾/¸1/(*(6(%%5(
       9£*<6=  $..25 ,77 (*< 6=83(5 7($  $0,7 086=£- /(6= 0(*.µ672/12'


















       | Tóth Márta Lili, Pont Neked, a Vörösmarty
       | Mihály Gimnázium diáklapja, Érd



       A fehér teát elsősorban Kínában,
       Fujianban termesztenek, emiatt viszonylag
       ritkaságnak számít. A kínai gyógyászatban
       a fehér tea gyulladáscsökkentő hatásáról
       ismert ritka kincs, és természetes
       immunerősítő. Koffeinben visszafogottabb,
       így este is megihatjuk. Kínában teljesen
       máshogy készítik, mint Európában,
       viszont úgy gondolom, hogy nekünk
       hasznosabb az európai módszer.

       ÍGY KÉSZÍTHETED EL
       AZ EURÓPAI MÓDSZERREL:
       1. Kannában és bögrében 3 gramm
        teát öntünk fel 2-3 dl vízzel.
       2. A víz hőfoka 60-70 °C legyen, de ne forró.
       3. Az áztatási idő 2-3 perc,
        ezután le kell szűrni.
       4. A teát 2-4 alkalommal lehet felönteni
        ezen a módon. Az első főzet után még                                   TIPPEK:
        nem ázott ki, tehát ne dobjuk ki a                                     A tea színe nagyon világos sárga. Nem
        leveleket, mert ezután jön a java!                                     kell ennél sötétebbre főzni, mert így is
       5. A forrázatokat addig készítjük,                                      finom. Nem szükséges ízesíteni, mivel
        amíg a rügyek jól megduzzadnak.                                        elég édes, bár embere válogatja.
        Ekkor ázott ki rendesen a tea.
                                                                                                            7
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12