Page 21 - DUE_Tallozo_2020_oktober.pdf
P. 21
NÉGYSZEMKÖZT
+211$1 -g77 $ )ĝ=e6 csinálni, vagy hogyan készül a pörkölt. És nélkül vágtunk bele a dolgokba. Úgyhogy
6=(5(7(7(" .,7ĝ/ 7$18/7$' rájöttem, tök jó, ha tudok csinálni pörköltet ezek voltak a nehézségek, bár azt tök szívesen
0(* $= $/$32.$7" nokedlivel, és ott vannak a hazai ízek. vállaltuk, hogy nagyon sokat kell dolgozni. Az
Az apai nagymamám és édesapám is első két évet úgy nyomtuk végig, hogy heti
szakács végzettségű, úgyhogy vendéglátós 0, $ 9e/(0e1<(' $55Ð/ hét napban dolgoztunk, naponta 10-12 órákat,
családba születtem. Már óvodás koromban +2*< 0,1'(1., 78' )ĝ=1," szóval nagyon keményen toltuk az elején.
bejártam a nagyinak, meg az apu által .(// +2==É 7(+(76e*
vezetett étteremnek a konyhájába, 9$*< %É5.,%ĝ/ /(+(7 +2*<$1 $/$.8/7 $ 7g57e1(7
és néztem az egész folyamatot. 352), 6=$.É&6" 0,87É1 /(*<É57277É.
Egyébként édesapámnak mindig is volt Érdeklődéssel, meg lelkesedéssel az ember $= (/6ĝ 5e6=(.(7 $..25 0e*
valamiféle vendéglátós vállalkozása, például szinte mindent meg tud tanulni. Egy jó 6=É51<$6 Ì=9$'É6= 1e9(1"
kisvendéglője, nagyobb vendéglője, meg színvonalú szakács bárkiből lehet, akár 0, +2=7$ 0(* $ 6,.(57"
ír sörözője, aztán rendezvényszervező hobbi szinten, akár a szakmában. Nyilván Nekünk szerencsénk volt olyan értelemben,
cége. Tehát gyakorlatilag kiskoromtól fogva a kiemelkedő tehetség itt is megnyilvánul, hogy az Index szerkesztői már az első
folyamatosan ezt láttam. Utána pedig, és azért Michelin-csillagos séf már csak videónkat, ami még Szárnyas Ízvadász
amikor középiskolás lettem, már elkezdtem kevés emberből lehet, de az alap, az néven futott, lehozták a címlapon. Aztán
hétvégi kisegítőként pincérkedni, és akkor mindenkinek adott. Sőt, én szorgalmaznám megcsináltuk a következő videót, és a
már a munka is megérintett. Eleve a Xántus akár azt is, hogy az általános iskolában szerkesztők azt is kitették a címlapra,
János Idegenforgalmi Szakközépiskolába a gyerekek kezdjenek el tanulni egy kis és a harmadik videó után már maga a
jártam, ott is tanultunk gasztronómiát, gasztronómiát, mert szerintem az életben szerkesztőség hívott, hogy látják, milyen
vendéglátást. Utána pedig a BGF-en tanultam gyakrabban fog mindenki csirkepörköltet jópofa főzős videókat készítünk, és van-e
vendéglátó és szálloda szakon. Úgyhogy elég csinálni, mint mondjuk egy háromszögnek kedvünk ezt így rendszeresen gyártani. És
sok szálon kötődőm a gasztronómiához. a területét a szögei alapján kiszámolni. miután felajánlották ezt a lehetőséget, tudtunk
szerezni magunknak szponzort. Az Electrolux
0, 92/7 $= $= e7(/ 0,9(/ )2*/$/.2=7É/ rögtön fejest ugrott, és a mai napig az egyik
$0,7 (/ĝ6=g5 (/ 78'7É/ $ 7(/(9Ì=,Ð=É6 e6 fontos támogatója a Street Kitchennek.
g1É//Ð$1 .e6=Ì7(1," $ 675((7 .,7&+(1 (/ĝ77" Úgyhogy azt mondom, nagyon gyorsan
Már egészen kiskoromban elkezdtem Édesapámmal dolgoztam együtt. A eljutottunk oda, hogy minket észrevegyenek,
anyu segítségével főzögetni. Arra tökre fősuli elvégzése után az ő rendezvényes és hogy ebből valami pénzünk is legyen.
emlékszem, hogy az első kaja az egy cégénél kezdtem el dolgozni. Gyakorlatilag
kókuszgolyó volt. Tudom, nem nagy szám, végigjártam a ranglétrát, pincérként kezdtem, 9e*(=(7h/ 0,7 h=(11e/
de hát ez van, be kell vallanom az igazságot. és a végén apu mellett a cég vezetőjévé $= 2/9$6Ð.1$."
Akkor egyébként rákattantam arra, hogy váltam. Aztán ez a cég a 2008-as gazdasági Az tök fontos, és ezt máskor is elmeséltem
az anyutól megtanult recepteket egy kis válságban tönkrement, és akkor kellett egy fiataloknak, hogy én azért szoktam vállalni
saját receptfüzetbe elkezdtem gyűjteni. nagyot váltanunk. Tulajdonképpen nekem a múltbeli kudarcaimat, mert szerintem
onnan jött az ötlet, hogy ha már ennyire az egy jó példa, hogy már 36 éves voltam,
+É1< e9(6 92/7É/" szeretjük a gasztronómiát, meg ennyire amikor ebbe az egészbe belevágtam. Nekem
Olyan 8-9 éves. Vicces visszagondolni, mert fontosnak tartom azt, hogy az emberek otthon 36 évesen még egy százezer forint értékű
nehogy azt gondold, hogy egész életemben megtanuljanak főzni, akkor az öcsémmel autó volt a tulajdonomban, és ennyi volt az
arra vágytam, hogy majd szakácskönyveket készíthetnénk főzős videókat, ebből született összvagyonom, ami húsz éves korban nagyon
fogok kiadni. Ez akkor érdekelt, de aztán később a Street Kitchen. Ez 2013-ban volt. poén, viszont ennyi idősen már ijesztő lehet
teljesen elfeledkeztem róla. Szóval az, hogy az egy kicsit. Legalábbis nekem nyomasztó volt,
embereknek én a gasztronómiáról meséljek, 0, 92/7 9(/( $ &e/272." hogy ennyire nem akar összejönni semmi.
csak sokkal később jött az életembe. Az elsődleges célunk az volt, hogy egy olyan És szerintem ez egy jó példa lehet, hogy
munkát találjunk, amiből meg lehet élni. Bár valakinek 36 éves korában is beindulhatnak
2/9$67$0 (*< ,17(5-Ô%$1 sokan biztos azt szeretnék hallani, hogy ez a dolgai, csak nagyon szorgalmasnak kell
+2*< $ )ĝ=e6 .25É%%$1 egy szerelemnek indult, és aztán lett belőle lenni. Persze azt mondani egy tizenévesnek,
+2%%, 92/7 $ 6=É02'5$ 0, egy komolyabb vállalkozás, de ez nem így hogy legyen szorgalmas, kicsit béna, de
92/7 $= $= e/0e1< $0, 0,$77 van. Nyilván szeretjük, amit csinálunk, aki megnézi az én sztorimat, láthatja, hogy
(/.(='7e/ .202/<$%%$1 de mi ezt rögtön üzleti céllal indítottuk. a szorgalom nem feltétlenül egy stréber
,6 )2*/$/.2=1, 9(/(" dolog. De közben én úgy voltam szorgalmas,
Hobbim is, meg egyfajta életösztön. Igazából 0,/<(1 1(+e=6e*(.%( hogy halál lazán, meg imádtam ezt az
a főzéstudományomban a nagy áttörést az h7.g=7(7(." egészet. Szóval nem túlgörcsölve, bátran
jelentette, amikor 22 évesen kiköltöztem Az elején rutintalanok voltunk, ezért és rendkívül elszántam csináltam ezeket
Ausztráliába. Eredetileg 3 hónapra indultam, nagyon sok energiát kellett belepakolnunk a dolgokat, és ez sikert hozott, de nyilván
végül 9 lett belőle, és ott tapasztaltam meg minden egyes videóba, főleg, hogy ekkor sok szerencse és munka is kellett hozzá.
először anyukám főztjének a hiányát, mivel még mindketten rendes munkahelyen
addig a szüleimnél laktam. És akkor jöttem rá, dolgoztunk. Emlékszem, az első videónkat Ha szeretnél még többet megtudni Zé-ről, a
amikor egyedül kellett megállnom a lábamon, két nap alatt vettük föl. Mostanában egy Konyhafőnökről, vagy a Street Kitchenről,
hogy tök jók a helyi hamburgerek, de jó ilyen főzős videó kb. annyi idő alatt készül a teljes interjúért kattints a due.hu-ra!
lenne valamilyen házias kosztot is enni. És el, mint amennyi idő alatt valójában az étel
elkezdtem anyukámat hívogatni Sydneyből, is, tehát egy óra alatt fölveszünk egy részt. (Bihari Bernadett Luca)
hogy hogyan kell a zöldbabfőzeléket Probléma volt még, hogy mindenféle tőke
21