Page 5 - 01.pdf
P. 5
PRESS OF
Finom karácsonyi
italok
KARÁCSONY KÖZELEDTÉVEL ÚJRA ELKEZDJÜK NÉZEGETNI AZ ÜNNEPI RECEPTJEINKET.
A RECEPTEK KIVÁLASZTÁSA KÖZBEN NEM HAGYHATÓ EL AZ SEM, HOGY KARÁCSONYKOR
0,/<(1 ,7$/ .(5¾/-¸1 $= $6=7$/5$ +,6=(1 (11(. $= ,'·6=$.1$. ,6 0(*9$11$.
$ 0$*$ -(//(*=(7(6 ¾'¯7·,
| Orlay-ablak, A Kereskedelmi és Vendéglátói
| Szakképző Iskola és Kollégium diáklapja, Szombathely
KARÁCSONYI GROG: EREDETI PUNCS:
FŰSZERES RÉGI ITÓKA: Hozzávalók: Hozzávalók:
Hozzávalók: • 6 cl rum • 2,5 dl édes vörösbor
• 2 dl ananász juice • 1 cl citromlé • 2,5 dl édes fehérbor
• 2 dl narancs juice • 1 kockacukor • 1,5 dl rum
• 4 evőkanál fekete tea • 1 szelet citrom • 50 dkg cukor
• 1 csipet szerecsendió-reszelék • Szegfűszeg • 2 db citrom
• 4 szem szegfűszeg • Fahéj • 2 db narancs
• 1 rúd fahéj • Citromhéj Elkészítés:
• Méz A gyümölcsöket megmossuk, letörölgetjük,
Elkészítés: Elkészítés: majd mindkettőnek hajszálvékonyra
Felforraljuk a narancslevet a szegfűszeggel A rumot, citromlét és a cukrot elkeverjük hámozzuk a sárga héját. 5 dl vizet a héjakkal
és a fahéjjal, ezután hagyjuk állni fél órát. egy füles pohárban, hozzáadunk néhány felforralunk, ezután hozzáöntjük az összes
Közben főzünk erős fekete teát, majd szem szegfűszeget és a fahéjdarabkát, majd többi alkoholt. Beleszórjuk a cukrot, és
ha kihűlt, mézzel ízesítjük. A fűszeres az egészet felöntjük forró vízzel. A tetejét éppen csak forráspontig melegítjük, amikor
narancsléhez hozzákeverjük a teát, az megszórjuk citromhéjjal, és végül hanyagul belecsavarjuk a citrom és a narancs levét
ananászlevet és a szerecsendiót, és ejtünk pohárba egy citromszeletet. is. Jól összekeverjük, azonnal tálaljuk.
mielőtt hőálló poharakba töltenénk.
5